Sprekers

Carl Annicq
From operational excellence to digital transformation

Carl Annicq, is mede-oprichter en partner van Nova Reperta (2011). Voordien stond hij aan het hoofd van het lean management programma bij Euroclear. Hij heeft een uitgebreide ervaring met transformatieprogramma’s in de financiële sector en biedt met Nova Reperta oplossingen voor zowel front-als back –office. Dat gebeurt door te focussen op de link tussen klant en dienstverlening, door managementstructuren te verbeteren, door processen recht te trekken en waar mogelijk robotisering voor te bereiden.

carl-bassi
Carl Bassi
Smart data as a success factor for digital underwriting

Carl Bassi is Business Development Manager bij GIM/Belmap. Hij  is er sinds 2016 verantwoordelijk voor de location intelligence products & services. Hij focust zich bij GIM/Belmap op verzekeraars, retailers en nutsbedrijven. Digitalisatie is een kwestie van tools, maar ook van data. Het is de combinatie van data die geleverd wordt door verschillende bronnen (properties & customers) die verzekeraars toelaat verfijnde analyses te maken en risico’s van individuen beter te evalueren. Vooral voor de woningverzekeringen kan het intelligente gebruik van data de snelheid van het onderschrijvingsproces ten goede komen.

henk-becquaert
Henk Becquaert
De evolutie in de regelgeving en het effect op de commercialisering van verzekeringen

Henk Becquaert behaalde een master als Handelsingenieur aan de VUB en was lid van het Federaal Planbureau en kabinetsmedewerker van verschillende ministers. In 2005 trad hij toe tot de CBFA, de toenmalige controledienst voor verzekeringen. Bij de huidige Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) is hij sinds mei 2014 verantwoordelijk voor de directies: operationeel toezicht op financiële producten, controle op pensioenen, informaticadiensten & infrastructuur.

franc-bogovic-kluwer
Franc Bogovic
From operational excellence to digital transformation

Franc Bogovic is consultant bij Nova Reperta. Hij begeleidt bedrijfstransformaties en bedrijfsorganisatieprojecten. Hij heeft verschillende startups opgericht en is sterk geïnteresseerd in digitale veranderingen, technologie en politiek. Nova Reperta biedt oplossingen voor zowel front-als back –office. Het zorgt voor Operational excellence (lean management). Dat gebeurt door te focussen op de link tussen klant en dienstverlening, door managementstructuren te verbeteren, door processen recht te trekken en waar mogelijk robotisering voor te bereiden.

david-boucard-planel
David Boucard
De mogelijkheden van insurtech

David Boucard is medeoprichter en Chief Product Officer bij WeAssur. Dit is het platform dat tussenpersonen helpt om hun kantoor te informatiseren. De digitale technologieën zorgen voor uitgebreidere services en een betere rendabiliteit. Hij heeft een ingenieursopleiding genoten en volgde Innovatiemanagement aan de EM Lyon Business School. Hij begon te werken voor een internationale startup accelerator in Boston en coachte tien Franse startups bij hun eerste stappen in de VS. Daarna kwam hij in de verzekeringssector terecht via de innovatieafdeling van de groep April.

anne-catteau
Anne Catteau
Juridische vragen bij insurtech en de digitalisering van de verzekeringssector

Anne Catteau is senior associate bij het advocatenkantoor Lydian. Zij heeft een uitgebreide ervaring in verzekeringsbemiddeling en verleent advies inzake regelgeving en aansprakelijkheid aan Belgische en internationale bedrijven, verzekeraars, professionele organisaties en verzekeringstussenpersonen. Lydian is een van de grootste onafhankelijke zakenadvocatenkantoren in België en werkt vaak samen met kantoren in het buitenland. Door in te spelen op de evoluties in de advocatuur is Lydian uitgegroeid tot een full service kantoor met zeventig advocaten.

filip-champagne
Filip Champagne
Smart data as a success factor for digital underwriting

Filip Champagne is Marketing Director bij Bisnode. In 1998 startte hij zijn loopbaan bij dit bedrijf en deed er zeven jaar ervaring op als Project Manager in Data Quality. De volgende tien jaar deed hij ervaring op bij bpost en Spice, een onderdeel van de TBWA Group. Tot hij in 2015 terug in dienst kwam bij Bisnode als Senior Business Consultant. Als Data specialist staat hij de klanten bij voor het opbouwen van de Customer Journey, de creatie van een Single Customer View, de integratie van Customer Intelligence en het reduceren van risico’s. De digitalisatie van de sector is een kwestie van tools, maar ook van data. Het is de combinatie van data die geleverd wordt door verschillende bronnen (properties & customers) die verzekeraars toelaat verfijnde analyses te maken en risico’s van individuen beter te evalueren. Vooral voor de woningverzekeringen kan het intelligente gebruik van data de snelheid van het onderschrijvingsproces ten goede komen.

marc-claes
Marc Claes
Blockchain voor verzekeraars

Marc Claes is een senior IT Architect bij IBM Watson met meer dan 20 jaar ervaring in de Belgische financiële sector. Hij was een van de eerste specialisten die het potentieel van de blockchaintechnologie erkende en waarschuwde voor de impact op de sector. Het gebruik van 'shared ledgers' en de onderliggende blockchaintechnologie en beveiliging bieden nieuwe mogelijkheden voor het opstellen van polissen, diensten i.v.m. schadeherstel… Dankzij de geconnecteerde toestellen (Internet of Things) worden de opportuniteiten almaar groter.

christophe-deborsu
Christophe Deborsu
Gastheer en moderator

Christophe Deborsu is een onvermoeibare bruggenbouwer tussen Wallonië en Vlaanderen. Op zondag presenteert hij het politieke praatprogramma bij RTL TVI. Maar de populaire journalist is ook regelmatig te zien en te horen op Vlaamse tv- en radioprogramma’s. De bestseller: Dag / Bonjour! Waarom Vlamingen en Walen gedoemd zijn om te scheiden (maar wij misschien niet) schreef hij samen met zijn echtgenote Annick De Wit.

freddy-degroote
Freddy Degroote
Cognitieve technologieën in de verzekeringssector

Freddy Degroote is Business Manager voor de Belgische verzekeraars bij IBM Watson Consultancy & Services. Hij werkt al 10 jaar aan initiatieven die kostenbesparend zijn of nieuwe inkomsten kunnen genereren. Cognitieve technologieën spelen daarbij een belangrijke rol. Die kunnen ingezet worden voor de behandeling van e-mails, onderschrijving en schadebeheer. Tijdens de workshop worden voorbeelden getoond met een virtuele agent en een cognitief contact center.

pascal-deschryver
Pascal Deschryver
Cognitieve technologieën in de verzekeringssector

Pascal Deschryver is Insurance Consultant bij IBM Watson en werkt sinds 1997 als consultant en project manager van transformatieprojecten. Voor de verzekeringssector werkt hij vooral aan innovatieve oplossingen die de klantenervaring verbeteren. Cognitieve technologieën spelen daarbij een belangrijke rol. Die kunnen ingezet worden voor de behandeling van e-mails, onderschrijving en schadebeheer. Tijdens de workshop worden voorbeelden getoond met een virtuele agent en een cognitief contact center.

wim-dieryck
Wim Dieryck
Digitalisering en persoonlijk advies, de toekomst in de distributie van levensverzekeringen

Wim Dieryck heeft 20 jaar ervaring in de financiële sector bij o.a. Arthur Andersen, Citi, Van Lanschot Bankiers en BIL (Banque Internationale Luxembourg). Voor hij bij OneLife Company in dienst trad was hij Global Head of External Wealth Managers bij BNP Paribas Wealth Management. Als Chief Commercial Officer bij de Luxemburgse levensverzekeraar OneLife is hij ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Zijn opdracht is vooral strategisch en daarom besteedt hij zoveel aandacht aan de contacten met de partners en de klanten. Om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen moet je de markt immers door en door kennen.

maarten-dom
Maarten Dom
Verzekerings-(ro)bots in de praktijk

Maarten Dom verdiept zich al meer dan tien jaar in verzekeringsoplossingen in leven, gezondheid en employee benefits. Eerst als account manager bij een verzekeraar, sinds 2006 als makelaar. Hij bedenkt oplossingen die zowel voor de makelaar als voor de eindklant een beter inzicht en een grotere efficiëntie opleveren. Om oplossingen zoals ‘e-GOR’ te kunnen delen met collega-makelaars heeft hij in 2012 de firma Harukey opgericht. Als medeoprichter van Cybercontract cvba adviseert hij ook bedrijven over de indekking van cyberrisico's.

cedric-dumont
Cédric Dumont
De perceptie van risico’s

Cédric Dumont is een prestatiepsycholoog en extreem atleet met meer dan 11.000 sprongen op zijn actief. Hij springt van gebouwen, zendmasten, rotsen… Hij heeft ook sport- en prestatiepsychologie gestudeerd en verdiepte zich in het fenomeen van de 'hyper awareness'. Door theoretische inzichten te combineren met zijn ervaringen als beoefenaar van risicosporten, is hij zijn angsten beter gaan begrijpen. Als hij springt, heeft hij die angst onder controle omdat hij de sprong tot in detail heeft voorbereid. Met zijn inzicht en ervaring leert Cédric aan managers hoe ze kunnen omgaan met de angst voor verandering en faalangst.

xavier-hubert
Xavier Hubert
De rol van verzekeraars bij cyberrisico’s

Xavier Hubert is Product Manager Property & Casualty Belgium bij MS Amlin. Voordien deed hij ervaring op in de financiële en verzekeringssector bij Touring, DVV/LAP en AXA Assistance Benelux. Hij zet zijn expertise liefst in voor de ontwikkeling en implementatie van nieuwe commerciële projecten en vindt communicatie zeer belangrijk.

steven_janssens
Steven Janssens
Insurtech in de praktijk, digitaal waar het kan en persoonlijk waar het moet

Steven Janssens helpt CED België bij de transitie van schade-expertisebureau naar fullservice waardemanagementorganisatie. Steven werkte voordien bij verschillende bedrijven in de security als Director Sales & Marketing en Business unit Director. Hij heeft een ruime ervaring op het gebied van management, waardecreatie en business development. Met het platform CED Connect gaat alles wat geautomatiseerd kan, geautomatiseerd. Van de controle van de polis, het vaststellen van de aansprakelijkheid en het schadebedrag, de financiële afwikkeling tot aan herstel en communicatie.

philippe-laurent
Philippe Laurent
Robotica en artificiële intelligentie

Philippe Laurent is advocaat aan de balie van Brussel sinds 2003. Als specialist in handelsrecht, intellectuele eigendom en nieuwe informatie- & communicatietechnologieën geeft hij bedrijven juridisch advies over: software- & licentieprogramma’s, digitale platformen, data- & cyberbeveiliging, privacybescherming… Hij begeleidt traditionele bedrijven, maar ook ondernemingen die (willen) investeren in big data en gebruik maken van het Internet of Things (IoT). Hij is lid van: ITECHLAW (International Technology Law Association), APRAM (Association des Praticiens des Marques et des Modèles), ALAI (Association Littéraire et Artistique Internationale) en AVA (Belgische Vereniging voor het Auteursrecht).

sandra-lodewijckx
Sandra Lodewijckx
Juridische vragen bij insurtech en de digitalisering van de verzekeringssector

Sandra Lodewijckx is vennoot bij het advocatenkantoor Lydian. Zij legt zich toe op verzekerings- en pensioenrecht. Ze staat Belgische en internationale bedrijven, verzekeraars, professionele organisaties en verzekeringstussenpersonen bij in alle soorten verzekeringsdossiers. Lydian is een van de grootste onafhankelijke zakenadvocatenkantoren in België en werkt vaak samen met kantoren in het buitenland. Door in te spelen op de evoluties in de advocatuur, is Lydian uitgegroeid tot een full service kantoor met zeventig advocaten.

sven-nys
Sven Nys
Digitalisering (ook in de sport) en uitdagingen voor (startende) ondernemers

Cyclocrosslegende Sven Nys behaalde meer dan 300 overwinningen. Op het palmares van de veldrijder staan wereldtitels, twee Olympische deelnames... Met dezelfde discipline en passie is Sven in 2016 aan zijn volgende carrières begonnen: ploegmanager bij Telenet Fidea Lions, ambassadeur van het Sven Nys Cycling Center, analist... Sven schoolde zichzelf om van topsporter tot topondernemer. De steeds voortschrijdende digitalisering ziet Sven als een enorme troef voor ondernemers en atleten.

bruno-orban
Bruno Orban
Perspectieven van de verwachte wijzigingen in het erf- en vennootschapsrecht

Bruno Orban is Senior Manager en fiscaal adviseur bij BDO. Hij adviseert privépersonen, ondernemingen en binnenlandse & buitenlandse financiële instellingen inzake financiële producten en beleggingsfondsen. Hij verdedigt de belangen van zijn klanten bij de Belgische fiscale autoriteiten. Bruno publiceert regelmatig artikelen over fiscaal recht en maakt deel uit van de redactie van 'Revue Générale du Contentieux Fiscal'. Hij is als consulent erkend door de IAB/IEC en is lid van de internationale organisatie voor fiscaliteit (International Fiscal Association).

pieter-oversteyns
Pieter Oversteyns
‘UnderCover’, relatietherapeut in verzekeringen

Pieter Oversteyns is de EnsurTech Lead. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring als consultant in verzekeringen en is verantwoordelijk voor het software product development en het B2B go-to-market model van de EnsurTech intiatieven. Een van die initiatieven is ‘UnderCover’. Deze applicatie werkt als ‘persoonlijke assistent’ voor particulieren en wil de perfecte aanvulling zijn  op de bestaande processen van makelaars en verzekeraars. Deze assistent zorgt dus voor een betere relatie tussen verzekeraar – makelaar – klant. Ensur laat de nieuwe technologieën een therapeutische rol spelen. 

stephan-podevyn
Stephan Podevyn
‘UnderCover’, relatietherapeut in verzekeringen

Stephan Podevyn heeft meer dan 20 jaar ervaring met de bank- en verzekeringssector (Leven & Niet-leven). Hij was negen jaar in dienst bij AXA Belgium en was 16 jaar als Business Consultant & Project Manager betrokken bij projecten voor PwC, IBM en Unisys. Stephan is een van de vijf grondleggers van Ensur. Het bedrijf focust zich op Consulting & Project Management voor verzekeringsondernemingen en grote makelaars. Een van de nieuwe initiatieven is ‘UnderCover’, Deze applicatie werkt als ‘persoonlijke assistent’ voor particulieren

claude-rapoport
Claude Rapoport
De klant staat centraal: identificatie, handtekening, deugdelijke verslagen, GDPR

Claude Rapoport is CEO van Portima, een servicebedrijf dat informatica-oplossingen aanbiedt voor verzekeringsmaatschappijen en tussenpersonen. De Portima-toepassingen hebben meer dan 13.000 professionele gebruikers. Via 'MyBroker' kunnen consumenten hun verzekeringscontracten online inkijken en op een gebruiksvriendelijke wijze gegevens doorsturen. De verzekerden kunnen hun polis ook ondertekenen met hun smartphone of tablet. Claude Rapoport is ook voorzitter van Beltug, de grootste Belgische beroepsorganisatie voor leiders in de digitale technologie. Ze richt zich vooral tot bedrijven met activiteiten die te maken hebben met mobile communicatie, veiligheid, de nieuwe reglementeringen en cloud-oplossingen.

bart-renard
Bart Renard
Digital Customer onboarding made easy!

Bart Renard is director of services & business development manager bij Vasco Data Security. Het bedrijf ontwikkelt hardware en software security systemen die de toegang tot informatie beveiligen. Bart zoekt voortdurend nieuwe partners en integreert hun activiteiten in het Vasco-aanbod. Vasco biedt vooral oplossingen voor banking, application & enterprise security.

hans-smellinckx
Hans Smellinckx
De verwachtingen van de consument

Hans Smellinckx, Marketing & Bussiness Development Manager en auteur & oprichter van (R)Evolution, heeft de voorbije 15 jaar gewerkt voor: Roularta Media Group, BNP Paribas Fortis, Thomas Cook Group,  Bisnode… Hij heeft de marketingteams van nationale en internationale bedrijven zodanig gecoacht dat ze niet alleen hun doelstellingen bereikten maar ook in de prijzen vielen. Merkpositionering, DM & digitale marketing, hij weet er alles van. Op de Belgian Insurance Conference zal hij het vooral hebben over de verwachtingen van de consument, omnichannel marketingstrategieën en businesstransformatie.

robert-sojic
Robert Sojic
Tussenpersonen en digitale technieken, hoe ziet hun toekomst er uit?

Robert Sojic is actuaris en risk manager, en heeft als senior consultant gewerkt voor verzekeraars en informaticabedrijven. Hij interesseert zich sterk voor nieuwe technologieën en is managing-partner van Lux Insurance Consulting Services SA en Logistikê.

alessandro_sta
Alessandro Sta
Insurtech in de praktijk, digitaal waar het kan en persoonlijk waar het moet

Alessandro Sta was de afgelopen 15 jaar aan de slag bij verschillende verzekeraars, waarvan de laatste 11 jaar bij Delta Lloyd. Hij ontwikkelde de nationale huisdierenverzekering en werkte mee aan projecten zoals pay-as-you-drive en dynamic pricing. Voor CED Connect focust hij zich op het snijvlak van claimmanagement, innovatie en sales. CED België heeft intussen ondervonden dat ze dankzij insurtech kostenefficiënter kan werken. “Doorlooptijden worden meer dan gehalveerd, de kosten voor het afhandelen van kleinere schades dalen met 45% en de tevredenheid van de eindklanten neemt duidelijk toe.”

marc-stevens
Marc Stevens
Digitalisering en persoonlijk advies, de toekomst in de distributie van levensverzekeringen

Marc Stevens is CEO & Managing Director van OneLife Company en OneLife Holding. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring als manager in wealth management. ‘Cross border life assurance’ is zijn specialiteit. Ervaring deed hij gaandeweg op bij: KBC Bank & Verzekering, Delta Lloyd Life en Vitis Life S.A. Hij is ook gastdocent aan de Management School van Antwerpen voor de colleges Executive Master in Personal Financial Planning.

rutgervanboven
Rutger Van Boven
Perspectieven van de verwachte wijzigingen in het erf- en vennootschapsrecht

Rutger Van Boven is Senior Manager Estate Planning bij BDO. Dat netwerk werd in 1963 opgericht en is uitgegroeid tot een internationale organisatie voor Audit, Accountancy en Consultancy. Rutger behaalde een master in de rechten aan de KU Leuven en studeerde vennootschapsrecht aan de Katholieke Universiteit van Brussel. Hij heeft een ruime ervaring in successie- en vastgoedplanning en werkt mee aan 'Accountancy Actualiteit'. Hij is ook auteur van het boek 'De Belgische stichting'.

arnaud-van-branteghem
Arnaud Van Branteghem
Blockchain voor verzekeraars

Arnaud Van Branteghem is Digital Transformation Consultant bij IBM Watson. Hij heeft meegewerkt aan een van de eerste bockchaininitiatieven van de Belgische financiële sector. Het gebruik van 'shared ledgers' en de onderliggende blockchaintechnologie en beveiliging bieden nieuwe mogelijkheden voor het opstellen van polissen, diensten i.v.m. schadeherstel… Dankzij de geconnecteerde toestellen (Internet of Things) worden de opportuniteiten almaar groter.

michel-van-der-poorten
Michel Van der Poorten
Cognitieve technologieën in de verzekeringssector

Michel Van der Poorten is Cognitive Business Consultant bij IBM Watson. Michel adviseert al 25 jaar klanten uit de financiële sector om de nieuwste technologieën te implementeren. De laatste jaren richt hij zich volledig op het cognitieve domein. Met die technologieën kunnen we de beslissingen van de mens beter ondersteunen. Ze kunnen ingezet worden voor de behandeling van e-mails, onderschrijving en schadebeheer. Tijdens de workshop worden voorbeelden getoond met een virtuele agent en een cognitief contact center.

geert-van-meerbergen
Gert Van Meerbergen
Verzekerings-(ro)bots in de praktijk

Gert Van Meerbergen is een ervaren informaticus en ondernemer. Na zijn studies informatica ging hij aan de slag bij Cronos. Nadien automatiseerde Gert op innovatieve wijze HR-processen bij de toenmalige verzekeraar De Vaderlandsche. Later bouwde hij enthousiast verder aan zijn eigen HR software bedrijf. Als medeoprichter van Harukey wil Gert de verzekeringssector overtuigen van het nut van nieuwe technologieën om het leven van de makelaar en de consument aangenamer te maken. De verzekeraars en de tussenpersonen winnen daarbij ook aan efficiëntie.

steven-van-uffelen
Steven Van Uffelen
The new way of working, sharing files in the cloud in and outside the office

Steven Van Uffelen is general manager van INCA DIGITAL. Dit cloud computing bedrijf (dat deel uitmaakt van de groep Systemat) heeft meer dan tien jaar ervaring met de verzekeringssector en heeft dan ook samenwerkingsakkoorden lopen met Portima. Daardoor kan INCA DIGITAL makelaars een veilige digitale omgeving aanbieden zodat ze vanaf eender welke locatie gegevens kunnen bewerken en opslaan. En omdat er meer en meer mengvormen komen tussen publieke en private hosting platformen worden makelaars deskundig begeleid bij de aanpassing van hun IT-infrastructuur.

reanud-vanbergen-nieuw
Renaud Vanbergen
Drones en zelfrijdende voertuigen: de eerste schadegevallen

Renaud Vanbergen is sinds 2008 advocaat bij de balie van Brussel. Hij is vennoot bij het kantoor Gillard & Sterckx en is gespecialiseerd in verzekerings- & verkeersrecht en aansprakelijkheidskwesties. Hij is verbonden aan het l’Institut des Carrières Commerciales en maakt deel uit van het bestuur van het Instituut voor Communicatie van de Brusselse balie. Renaud zetelt ook in de redactieraad van ‘Performance Publique’.

jean-charles-velge
Jean-Charles Velge
De mogelijkheden van insurtech

Jean-Charles Velge is medeoprichter van Qover (2016). Hij heeft een graduaat in de Economische Wetenschappen en heeft ook een master in Financiën en een MBA behaald. Jean-Charles startte zijn loopbaan bij Bain & Company. Daarna deed hij ervaring op in de private equity industry. Eerst bij NPM Capital (Benelux) en later als vicepresident van Redhorse (Hong Kong). Zijn ondernemerszin en zijn fascinatie voor de technologie hebben hem ondertussen in de richting van insurtech geduwd.

vereecken-stephane
Stephane Vereecken
Nieuwe vormen van mobiliteit zorgen voor juridische spanning

Stephane Vereecken is advocaat bij Charlier Advocaten. Hij is ook praktijk-assistent voor de vakgroep Burgerlijk Recht en lid van het Centrum voor Verbintenissenrecht aan de UGent. Hij spreekt geregeld op studiedagen en is auteur en redactielid van verscheidene vakpublicaties. Stephane zal de verzekeringsoplossingen voor voortbewegingstoestellen toelichten. Wanneer is er een verzekeringsplicht? Komen de aangeboden polissen BA-privéleven voldoende tegemoet aan de (juridische) noden bij ongeval? Wat kunnen we verwachten van een  nieuw KB voor elektrische fietsen?  Wat zijn de mogelijke gevolgen van het nieuwe artikel 29ter WAM voor deze ‘voertuigen’?

jan-verlinden
Jan Verlinden
World Insurance Report 2017

Jan Verlinden is de Insurance Leader voor België bij Capgemini. Hij werkt ieder jaar mee aan het World Insurance Report van de internationale leverancier van consulting-, technologie- en outsourcingservices. De groep is actief in meer dan veertig landen. Dit jaar wordt in het rapport nogmaals bevestigd dat nieuwe technologieën storend kunnen werken in een ‘business-as-usual model’. Maar klanten wensen meer en meer digitale, gemakkelijk wendbare en persoonlijke interacties met hun verzekeraar. De sector moet er dus rekening mee houden dat de insurtechs de innovaties in digitalisatie en data analytics zullen blijven versnellen.

Adviescomité

senem-bozhüyük-edit
Senem Bozhüyük

Bestuurslid van de online community Young InSurance BE en teamcoach op de afdeling RB bij Van Ameyde Belgium

joeri-de-greef
Joeri De Greef

Algemeen directeur bij het informaticabedrijf Harukey

bruno-decleyre
Bruno Decleyre

Voormalig vicepresident van de Verzekeringskring Henegouwen-West en manager, verzekeringsmakelaar en docent in verzekeringen

dorine-dhont
Dorine Dhont

Medeoprichter en bestuurslid van het platvorm Vrouw & Makelaar en makelaar

jos-gielen
Jos Gielen

Voorzitter van de Belgian Association of Underwriting Agents (BAUA) en CEO BDM

wauthier-robyns
Wauthier Robyns

Directeur pers en communicatie van de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen (Assuralia)

schellens-edwin
Edwin Schellens

Voorzitter van de Vereniging van Middelgrote VerzekeringsMaatschappijen (VMVM/ACAM) en CEO van Fidea

hilde-vernaillen
Hilde Vernaillen

Vertegenwoordiger van de belangen van onderlinge, mutualistische en coöperatieve verzekeraars en CEO van P&V groep