1. Home
  2. Sprekers

Sprekers

Henk Becquaert
De evolutie in de regelgeving en het effect op de commercialisering van verzekeringen

Henk Becquaert behaalde een master als Handelsingenieur aan de VUB en was lid van het Federaal Planbureau en kabinetsmedewerker van verschillende ministers. In 2005 trad hij toe tot de CBFA, de toenmalige controledienst voor verzekeringen. Bij de huidige Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) is hij sinds mei 2014 verantwoordelijk voor de directies: operationeel toezicht op financiële producten, controle op pensioenen, informaticadiensten & infrastructuur.

David Boucard
De mogelijkheden van insurtech

David Boucard is medeoprichter en Chief Product Officer bij WeAssur. Dit is het platform dat tussenpersonen helpt om hun kantoor te informatiseren. De digitale technologieën zorgen voor uitgebreidere services en een betere rendabiliteit. Hij heeft een ingenieursopleiding genoten en volgde Innovatiemanagement aan de EM Lyon Business School. Hij begon te werken voor een internationale startup accelerator in Boston en coachte tien Franse startups bij hun eerste stappen in de VS. Daarna kwam hij in de verzekeringssector terecht via de innovatieafdeling van de groep April.

Anne Catteau
Juridische vragen bij insurtech en de digitalisering van de verzekeringssector

Anne Catteau is senior associate bij het advocatenkantoor Lydian. Zij heeft een uitgebreide ervaring in verzekeringsbemiddeling en verleent advies inzake regelgeving en aansprakelijkheid aan Belgische en internationale bedrijven, verzekeraars, professionele organisaties en verzekeringstussenpersonen. Lydian is een van de grootste onafhankelijke zakenadvocatenkantoren in België en werkt vaak samen met kantoren in het buitenland. Door in te spelen op de evoluties in de advocatuur is Lydian uitgegroeid tot een full service kantoor met zeventig advocaten.

Marc Claes
Blockchain voor verzekeraars

Marc Claes is een senior IT Architect bij IBM Watson met meer dan 20 jaar ervaring in de Belgische financiële sector. Hij was een van de eerste specialisten die het potentieel van de blockchaintechnologie erkende en waarschuwde voor de impact op de sector. Het gebruik van 'shared ledgers' en de onderliggende blockchaintechnologie en beveiliging bieden nieuwe mogelijkheden voor het opstellen van polissen, diensten i.v.m. schadeherstel… Dankzij de geconnecteerde toestellen (Internet of Things) worden de opportuniteiten almaar groter.

Christophe Deborsu
Gastheer en moderator

Christophe Deborsu is een onvermoeibare bruggenbouwer tussen Wallonië en Vlaanderen. Op zondag presenteert hij het politieke praatprogramma bij RTL TVI. Maar de populaire journalist is ook regelmatig te zien en te horen op Vlaamse tv- en radioprogramma’s. De bestseller: Dag / Bonjour! Waarom Vlamingen en Walen gedoemd zijn om te scheiden (maar wij misschien niet) schreef hij samen met zijn echtgenote Annick De Wit.

Freddy Degroote
Cognitieve technologieën in de verzekeringssector

Freddy Degroote is Business Manager voor de Belgische verzekeraars bij IBM Watson Consultancy & Services. Hij werkt al 10 jaar aan initiatieven die kostenbesparend zijn of nieuwe inkomsten kunnen genereren. Cognitieve technologieën spelen daarbij een belangrijke rol. Die kunnen ingezet worden voor de behandeling van e-mails, onderschrijving en schadebeheer. Tijdens de workshop worden voorbeelden getoond met een virtuele agent en een cognitief contact center.

Gregory Demal
De evolutie in de regelgeving en het effect op de commercialisering van verzekeringen

Gregory Demal heeft Economische Wetenschappen gestudeerd aan de Katholieke Universiteit van Bergen (FUCAM) en behaalde ook een master in Fiscaal Recht aan de Solvay Business School. Hij werkte in het begin van zijn carrière voor revisiekantoren en behaalde in 2004 de titel van bedrijfsreviseur - registeraccountant. Daarna bekleedde hij verschillende functies in de openbare sector tot hij in mei 2011 lid werd van het directiecomité van de FSMA. In die functie is hij nu verantwoordelijk voor de directies: toezicht op de kredietgevers en tussenpersonen; gedragsregels; centraal inspectieteam; boekhouding & beheercontrole.

Pascal Deschryver
Cognitieve technologieën in de verzekeringssector

Pascal Deschryver is Insurance Consultant bij IBM Watson en werkt sinds 1997 als consultant en project manager van transformatieprojecten. Voor de verzekeringssector werkt hij vooral aan innovatieve oplossingen die de klantenervaring verbeteren. Cognitieve technologieën spelen daarbij een belangrijke rol. Die kunnen ingezet worden voor de behandeling van e-mails, onderschrijving en schadebeheer. Tijdens de workshop worden voorbeelden getoond met een virtuele agent en een cognitief contact center.

Wim Dieryck
Digitalisering en persoonlijk advies, de toekomst in de distributie van levensverzekeringen

Wim Dieryck heeft 20 jaar ervaring in de financiële sector bij o.a. Arthur Andersen, Citi, Van Lanschot Bankiers en BIL (Banque Internationale Luxembourg). Voor hij bij OneLife Company in dienst trad was hij Global Head of External Wealth Managers bij BNP Paribas Wealth Management. Als Chief Commercial Officer bij de Luxemburgse levensverzekeraar OneLife is hij ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Zijn opdracht is vooral strategisch en daarom besteedt hij zoveel aandacht aan de contacten met de partners en de klanten. Om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen moet je de markt immers door en door kennen.

Maarten Dom
Verzekerings-(ro)bots in de praktijk

Maarten Dom verdiept zich al meer dan tien jaar in verzekeringsoplossingen in leven, gezondheid en employee benefits. Eerst als account manager bij een verzekeraar, sinds 2006 als makelaar. Hij bedenkt oplossingen die zowel voor de makelaar als voor de eindklant een beter inzicht en een grotere efficiëntie opleveren. Om oplossingen zoals ‘e-GOR’ te kunnen delen met collega-makelaars heeft hij in 2012 de firma Harukey opgericht. Als medeoprichter van Cybercontract cvba adviseert hij ook bedrijven over de indekking van cyberrisico's.

Cédric Dumont
De perceptie van risico’s

Cédric Dumont is een prestatiepsycholoog en extreem atleet met meer dan 11.000 sprongen op zijn actief. Hij springt van gebouwen, zendmasten, rotsen… Hij heeft ook sport- en prestatiepsychologie gestudeerd en verdiepte zich in het fenomeen van de 'hyper awareness'. Door theoretische inzichten te combineren met zijn ervaringen als beoefenaar van risicosporten, is hij zijn angsten beter gaan begrijpen. Als hij springt, heeft hij die angst onder controle omdat hij de sprong tot in detail heeft voorbereid. Met zijn inzicht en ervaring leert Cédric aan managers hoe ze kunnen omgaan met de angst voor verandering en faalangst.

Xavier Hubert
De rol van verzekeraars bij cyberrisico’s

Xavier Hubert est Product Manager Property & Casualty Belgium chez MS Amlin. Il a bâti son expérience du secteur financier et des assurances auprès de Touring, LAP/DVV et AXA Assistance Benelux. Il fait le choix de mettre son expertise au service du développement et de l’implémentation de projets commerciaux innovants, en misant sur la communication qu’il juge d’une importance primordiale.

Philippe Laurent
Robotica en artificiële intelligentie

Philippe Laurent is advocaat aan de balie van Brussel sinds 2003. Als specialist in handelsrecht, intellectuele eigendom en nieuwe informatie- & communicatietechnologieën geeft hij bedrijven juridisch advies over: software- & licentieprogramma’s, digitale platformen, data- & cyberbeveiliging, privacybescherming… Hij begeleidt traditionele bedrijven, maar ook ondernemingen die (willen) investeren in big data en gebruik maken van het Internet of Things (IoT). Hij is lid van: ITECHLAW (International Technology Law Association), APRAM (Association des Praticiens des Marques et des Modèles), ALAI (Association Littéraire et Artistique Internationale) en AVA (Belgische Vereniging voor het Auteursrecht).

Sandra Lodewijckx
Juridische vragen bij insurtech en de digitalisering van de verzekeringssector

Sandra Lodewijckx is vennoot bij het advocatenkantoor Lydian. Zij legt zich toe op verzekerings- en pensioenrecht. Ze staat Belgische en internationale bedrijven, verzekeraars, professionele organisaties en verzekeringstussenpersonen bij in alle soorten verzekeringsdossiers. Lydian is een van de grootste onafhankelijke zakenadvocatenkantoren in België en werkt vaak samen met kantoren in het buitenland. Door in te spelen op de evoluties in de advocatuur, is Lydian uitgegroeid tot een full service kantoor met zeventig advocaten.

Sven Nys
Digitalisering (ook in de sport) en uitdagingen voor (startende) ondernemers

Cyclocrosslegende Sven Nys behaalde meer dan 300 overwinningen. Op het palmares van de veldrijder staan wereldtitels, twee Olympische deelnames... Met dezelfde discipline en passie is Sven in 2016 aan zijn volgende carrières begonnen: ploegmanager bij Telenet Fidea Lions, ambassadeur van het Sven Nys Cycling Center, analist... Sven schoolde zichzelf om van topsporter tot topondernemer. De steeds voortschrijdende digitalisering ziet Sven als een enorme troef voor ondernemers en atleten.

Claude Rapoport
General Data Protection Regulation (GDPR) in de praktijk

Claude Rapoport is CEO van Portima, een servicebedrijf dat informatica-oplossingen aanbiedt voor verzekeringsmaatschappijen en tussenpersonen. De Portima-toepassingen hebben meer dan 13.000 professionele gebruikers. Via 'MyBroker' kunnen consumenten hun verzekeringscontracten online inkijken en op een gebruiksvriendelijke wijze gegevens doorsturen. De verzekerden kunnen hun polis ook ondertekenen met hun smartphone of tablet. Claude Rapoport is ook voorzitter van Beltug, de grootste Belgische beroepsorganisatie voor leiders in de digitale technologie. Ze richt zich vooral tot bedrijven met activiteiten die te maken hebben met mobile communicatie, veiligheid, de nieuwe reglementeringen en cloud-oplossingen.

Hans Smellinckx
De verwachtingen van de consument

Hans Smellinckx, Marketing & Bussiness Development Manager en auteur & oprichter van (R)Evolution, heeft de voorbije 15 jaar gewerkt voor: Roularta Media Group, BNP Paribas Fortis, Thomas Cook Group,  Bisnode… Hij heeft de marketingteams van nationale en internationale bedrijven zodanig gecoacht dat ze niet alleen hun doelstellingen bereikten maar ook in de prijzen vielen. Merkpositionering, DM & digitale marketing, hij weet er alles van. Op de Belgian Insurance Conference zal hij het vooral hebben over de verwachtingen van de consument, omnichannel marketingstrategieën en businesstransformatie.

Robert Sojic
Tussenpersonen en digitale technieken, hoe ziet hun toekomst er uit?

Robert Sojic is actuaris en risk manager, en heeft als senior consultant gewerkt voor verzekeraars en informaticabedrijven. Hij interesseert zich sterk voor nieuwe technologieën en is managing-partner van Lux Insurance Consulting Services SA en Logistikê.

Marc Stevens
Digitalisering en persoonlijk advies, de toekomst in de distributie van levensverzekeringen

Marc Stevens is CEO & Managing Director van OneLife Company en OneLife Holding. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring als manager in wealth management. ‘Cross border life assurance’ is zijn specialiteit. Ervaring deed hij gaandeweg op bij: KBC Bank & Verzekering, Delta Lloyd Life en Vitis Life S.A. Hij is ook gastdocent aan de Management School van Antwerpen voor de colleges Executive Master in Personal Financial Planning.

Rutger Van Boven
Successieplanning en de opportuniteiten voor de makelaars

Rutger Van Boven is Senior Manager bij BDO Gent. Het internationaal BDO-netwerk werd in 1963 opgericht door drie Europese kantoren.  Vandaag is het een internationale organisatie op het gebied van Audit, Accountancy en Consultancy. Rutger heeft een ruime ervaring in successie- en vastgoedplanning. Voordien was hij in dienst bij SBB Accountants & Advisors en het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten (IEC-IAB). Hij behaalde een master in de rechten aan de KU Leuven en studeerde vennootschapsrecht aan de Katholieke Universiteit van Brussel.

Arnaud Van Branteghem
Blockchain voor verzekeraars

Arnaud Van Branteghem is Digital Transformation Consultant bij IBM Watson. Hij heeft meegewerkt aan een van de eerste bockchaininitiatieven van de Belgische financiële sector. Het gebruik van 'shared ledgers' en de onderliggende blockchaintechnologie en beveiliging bieden nieuwe mogelijkheden voor het opstellen van polissen, diensten i.v.m. schadeherstel… Dankzij de geconnecteerde toestellen (Internet of Things) worden de opportuniteiten almaar groter.

Michel Van der Poorten
Cognitieve technologieën in de verzekeringssector

Michel Van der Poorten is Cognitive Business Consultant bij IBM Watson. Michel adviseert al 25 jaar klanten uit de financiële sector om de nieuwste technologieën te implementeren. De laatste jaren richt hij zich volledig op het cognitieve domein. Met die technologieën kunnen we de beslissingen van de mens beter ondersteunen. Ze kunnen ingezet worden voor de behandeling van e-mails, onderschrijving en schadebeheer. Tijdens de workshop worden voorbeelden getoond met een virtuele agent en een cognitief contact center.

Gert Van Meerbergen
Verzekerings-(ro)bots in de praktijk

Gert Van Meerbergen is een ervaren informaticus en ondernemer. Na zijn studies informatica ging hij aan de slag bij Cronos. Nadien automatiseerde Gert op innovatieve wijze HR-processen bij de toenmalige verzekeraar De Vaderlandsche. Later bouwde hij enthousiast verder aan zijn eigen HR software bedrijf. Als medeoprichter van Harukey wil Gert de verzekeringssector overtuigen van het nut van nieuwe technologieën om het leven van de makelaar en de consument aangenamer te maken. De verzekeraars en de tussenpersonen winnen daarbij ook aan efficiëntie.

Steven Van Uffelen
The new way of working, sharing files in the cloud in and outside the office

Steven Van Uffelen is general manager van INCA DIGITAL. Dit cloud computing bedrijf (dat deel uitmaakt van de groep Systemat) heeft meer dan tien jaar ervaring met de verzekeringssector en heeft dan ook samenwerkingsakkoorden lopen met Portima. Daardoor kan INCA DIGITAL makelaars een veilige digitale omgeving aanbieden zodat ze vanaf eender welke locatie gegevens kunnen bewerken en opslaan. En omdat er meer en meer mengvormen komen tussen publieke en private hosting platformen worden makelaars deskundig begeleid bij de aanpassing van hun IT-infrastructuur.

Renaud Vanbergen
Eerste aansprakelijkheidskwesties bij drones en autonome voertuigen

Renaud Vanbergen is sinds 2008 advocaat bij de balie van Brussel. Hij is vennoot bij het kantoor Gillard & Sterckx en is gespecialiseerd in verzekerings- & verkeersrecht en aansprakelijkheidskwesties. Hij is verbonden aan het l’Institut des Carrières Commerciales en maakt deel uit van het bestuur van het Instituut voor Communicatie van de Brusselse balie. Renaud zetelt ook in de redactieraad van ‘Performance Publique’.

Jean-Charles Velge
De mogelijkheden van insurtech

Jean-Charles Velge is medeoprichter van Qover (2016). Hij heeft een graduaat in de Economische Wetenschappen en heeft ook een master in Financiën en een MBA behaald. Jean-Charles startte zijn loopbaan bij Bain & Company. Daarna deed hij ervaring op in de private equity industry. Eerst bij NPM Capital (Benelux) en later als vicepresident van Redhorse (Hong Kong). Zijn ondernemerszin en zijn fascinatie voor de technologie hebben hem ondertussen in de richting van insurtech geduwd.

Stephane Vereecken
Nieuwe vormen van mobiliteit zorgen voor juridische spanning

Stephane Vereecken is advocaat bij Charlier Advocaten. Hij is ook praktijk-assistent voor de vakgroep Burgerlijk Recht en lid van het Centrum voor Verbintenissenrecht aan de UGent. Hij spreekt geregeld op studiedagen en is auteur en redactielid van verscheidene vakpublicaties.

Adviescomité

Senem Bozhüyük

Bestuurslid van de online community Young InSurance BE en teamcoach op de afdeling RB bij Van Ameyde Belgium

Joeri De Greef

Algemeen directeur bij het informaticabedrijf Harukey

Bruno Decleyre

Voormalig vicepresident van de Verzekeringskring Henegouwen-West en manager, verzekeringsmakelaar en docent in verzekeringen

Dorine Dhont

Medeoprichter en bestuurslid van het platvorm Vrouw & Makelaar en makelaar

Jos Gielen

Voorzitter van de Belgian Association of Underwriting Agents (BAUA) en CEO BDM

Wauthier Robyns

Directeur pers en communicatie van de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen (Assuralia)

Edwin Schellens

Voorzitter van de Vereniging van Middelgrote VerzekeringsMaatschappijen (VMVM/ACAM) en CEO van Fidea

Hilde Vernaillen

Vertegenwoordiger van de belangen van onderlinge, mutualistische en coöperatieve verzekeraars en CEO van P&V groep